ČESTO POSTAVLJANA PITANJA

NE! Testiranje na životinjama za kozmetiku i kozmetičke sastojke zakonom je zabranjeno u EU. Naravno, Nature Box poštuje taj zakon. Ne testiramo svoje proizvode na životinjama ni u jednom trenutku tijekom postupka proizvodnje. Sa zadovoljstvom možemo potvrditi da su naši proizvodi posve veganski.

JESU! Sve Nature Box formule su 100% veganske. Ne koristimo životinjske proizvode, nusproizvode ni derivate u svojim formulama. Naravno, uključujući i to da NE testiramo proizvode na životinjama. Uvjereni smo da će se tvoji ljubimci htjeti tuširati s Nature Box proizvodima kad ih namirišu. No ne bi ih trebala testirati na ljubimcima!

Nature Box ne koristi mikroplastiku poput mikrokuglica i sredstava za zamućivanje u svojim proizvodima, uključujući Acrylate, Polyqueternium, Methicone, Siloxane, Polyamide, Polyimide i Ethylen-vinylacetat. Uh, čak ni njihovi nazivi ne zvuče bezazleno za okoliš! Nadalje, želimo postići kružnu ekonomiju kako bi se spriječilo neispravno bacanje naših pakiranja i kako ne bismo pridonosili stvaranju mikroplastike.

Ulje palminih koštica sirovi je materijal za proizvodnju surfraktanata (to jest tvari za ispiranje deterdženta proizvoda). Nature Box smatra da palmino ulje igra važnu ulogu u našim proizvodima, no neispravan je način obrade palminog ulja. Stoga se Nature Box udružio s organizacijom za razvoj Solidaridad u podršci lokalnim farmerima za održiv uzgoj palmina ulja u raznim regijama svijeta.

Ne! Nijedan Nature Box proizvod ne sadrži parabene ni umjetna bojila! Uspjeli smo učiniti da naši proizvodi izgledaju sjajno i pružaju sjajan osjećaj bez tih kemikalija!

Svaki aspekt marke Nature Box pod snažnim je Henkelovim standardima odgovorne nabave. U odgovornoj nabavi odvijaju se dva određena projekta (koristimo bilancu mase palminog ulja, sponzorirajući NGO Solidaridad. Integriramo i bilancu mase guara, sponzorirajući NGO Technoserve cf. niže). Nature Box bočice izrađene su od 25% održive plastike. Poklopac također sadrži 25% održivog otpadnog materijala.

Recikliranje ovisi o lokalnom zakonu i smjernicama tako da ne postoji univerzalni odgovor koliko posto je održivo. Iz teorije materijala, pakiranje je 100% održivo.

Henkel radi na smanjivanju ugljičnog otiska u svim koracima životnog kruga proizvoda, i najteži čimbenik u ugljičnom otisku ispranih proizvoda jest uporaba vode u domovima potrošača. Inicijativa želi motivirati potrošača da štedi vodu tijekom korištenja naših proizvoda. Više podataka možeš pronaći ovdje: https://www.smarterinitiative.com.hr/hr/home.html

Hladnoprešana ulja smatraju se premium uljima zbog oprezne ekstrakcije pri minimalnoj toplini. Ta ulja nisu prerađena niti dalje prerađivana te su tako očuvani njihovi dragocjeni vitamini i antioksidansi. Hladnoprešana ulja poznata su po zaglađivanju i hidrataciji zahvaljujući monozasićenim masnim kiselinama i vitaminom E koji pomažu kosi i koži da ostanu zdrave i meke.

NAŠI JUNACI

 • BADEM 

  REGENERATOR

  385 ml 

 • ARGAN 

  ŠAMPON

  385 ML 

 • MASLINA 

  ŠAMPON

  385 ml  

RASHLADI SE, KAO NAŠA HLADNOPREŠANA ULJA

Pitaš se što je to hladnoprešano ulje? Objasnit ćemo ti kako se dobivaju ta dragocjena prirodna ulja i koje su njihove blagodati."

ZANIMAJU TE SASTOJCI? PROVJERI OVDJE.

Hladnoprešana ulja, stabilizatori, hidroksietilceluloza, karbomer, ksantan guma… pitaš se što je sve to?